Γιουβαρλάκια με λαχανικά

Γιουβαρλάκια με λαχανικά
Γιουβαρλάκια με λαχανικά

 Η συνταγή είναι της Eleni Tauridou. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά για τον κιμά:
500gr κιμά μοσχαρίσιο
1 φλ. τσαγιού ρύζι νυχάκι
1 αυγό
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Μαϊντανό-δυόσμο
Αλάτι-Πιπέρι
Για την κατσαρόλα:
1 κύβο λαχανικών
2 καρότα μικρά
2 κολοκύθια μικρά
2 πατάτες μικρές
Μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Αυγολέμονο:
2 αυγά
χυμό από ένα λεμόνι
1 κούπα ζουμί από το φαγητό μας.

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1,5 λίτρο νερό (περίπου) ένα κύβο λαχανικών, τα καρότα, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, το σέλερι, την ντομάτα ,μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο και τα αφήνουμε 5 λεπτά να μισοβράσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό,το ρύζι, μαϊντανο, δυόσμο, ένα ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε.
Όταν μισοβράσουν τα λαχανικά μας ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια τα οποία τα αλευρώνουμε ελαφρώς.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν(15 λεπτά περίπου) και στην συνέχεια κρατάμε μια κούπα από το ζουμί του φαγητού μας για το αυγολέμονο.
Για το αυγολέμονο χτυπάμε τα ασπράδια με ένα πιρούνι μέχρι να ασπρίσουν προσθέτουμε τους κρόκους, το λεμόνι, την κούπα με το ζουμί που κρατήσαμε και περιχύνουμε το φαγητό μας.
Ανακινούμε την κατσαρόλα μας να πάει παντού το αυγολέμονο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις