Τσάτνεϊ φρούτων
Τσάτνεϊ φρούτων |
Η συνταγή είναι της Betty Kaltsa. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
ΤΑ chutney ( τσάτνεϋ) είναι πικάντικες γλυκόξυνες μαρμελάδες, που μπορούν γευστικά να συνοδέψουν
ψητά κρέατα, τυριά ακόμη και μια φέτα ζεστό ψωμί.
" ΤΣΆΤΝΕΫ ΦΡΟΥΤΩΝ ( ΒΕΡΊΚΟΚΑ ΡΟΔΆΚΙΝΑ ΝΤΟΜΆΤΑ) ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ"
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
1 ντομάτα
1 ροδάκινο
2 βερυκοκα
1μετριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1κσ ελαιόλαδο
6κγ καστανή ζάχαρη
1κγ φρέσκο τζιτζερ
1 μικρή πιπεριά τσίλι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Λίγο κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι.
1 μοτσαρελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και 1κγ καστανή ζάχαρη να σωταριστει.
Κόβουμε τα φρούτα μας σε κύβους και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι. Ανακατεύουμε ελαφρώςμε ξύλινο κουτάλι προσέχοντας να μην μας λιώσουν.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη το τζιτζερ, το τσίλι, την κανέλα αλάτι και πιπέρι και στο τέλος το λεμόνι.Αφήνουμε να βράσει η μαρμελάδα μας σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει.
Αφήνουμε τη πικάντικη μαρμελάδα μας να κρυώσει και σερβίρουμε. Προσθέστε μερικές ελιές για την γεύση.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου