Του τεμπέλη το Ταντούνι
Του τεμπέλη το Ταντούνι |
Υλικά
2 κουτάλια της σούπας λάδι
150 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας με λίγο λίπος
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1.5 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1.5κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
μαύρο πιπέρι(ψιλοκομμένο)
μία μεσαία ψιλοκομμένη ντομάτα
ψωμί lavash
Επιπλέον
1/4 ματσάκι μαϊντανός(ψιλοκομμένο)
1/4 ντομάτας ψιλοκομμένη
1/4 κουταλιου ψιλοκομμένο, σουμάκ
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε το μοσχαρίσιο κιμά και αρχίστε να τηγανίζετε.
Όταν ο κιμάς πάρει χρώμα και αρχίζει να γίνεται κόκκος, προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις ντομάτες και ανακατεύουμε.
Αφού ψηθούν καλά οι πιπεριές και οι ντομάτες με τον κιμά, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βουτήξτε το lavash στο λάδι του μείγματος και τοποθετήστε το στον πάγκο.
Προσθέτουμε τον κιμά που έχουμε ετοιμάσει μέσα, κουταλιά -κουταλιά, όσο θέλουμε.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέτουμε το σουμάκ και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Τυλίγουμε καλά και κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε. Καλή όρεξη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου