Ογκρατέν με πατάτες και κιμά

Ογκρατεν
Ογκρατεν με πατάτες και κιμά 

 Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Ογκρατέν με πατάτες και κιμά 🍷🍷
Υλικά
500 γρ. πατάτες βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες
500 γρ., μοσχαρίσιος κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ. ντοματάκια, ψιλοκομμένα από κονσέρβα με το χυμό τους
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Σέλινο ψιλοκομμένο
Ξηρό δυόσμο
λίγη ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Παρμεζάνα η κεφαλογραβιερα τριμμένα
Ελαιόλαδο
Μπεσαμελ σφιχτή με 1 1/2 λίτρο γάλα

Πως θα το κάνετε:
Σε ενα τηγανι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέσετε τον κιμά μέχρι να ανοίξει και να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τα ντοματάκια, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό, τα μυρωδικά και αφήνετε να βράση μέχρι να μην έχει πολλά υγρά.
Σε ένα πυγμαχο ταψακι μέτριου μεγέθους, ρίχνετε μια γερή στρώση μπεσαμέλ, κατόπιν μια στρώση ροδέλες πατάτας, μια στρώση κιμά, λίγη μπεσαμελ και από πάνω σκορπίζετε λίγο από το μείγμα του τυριού. Επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά.
Προσθέτετε την μπεσαμέλ που περίσσεψε πάνω στην Τελευταία δοση πατάτας και λίγο ακόμα τυρί τριμμένο. Σκορπίζετε από πάνω κομματάκια βούτυρο και τριμμένο τυρί.
Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 200° C, 40΄-45', μέχρι να ροδίσει και να κάνει μια ωραία κρούστα.
Αφήνετε να κρυώσει και μετά κόβετε και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις