Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες και πατάτες στο φούρνο

Μοσχαράκι κοκκινιστό
Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες και πατάτες στο φούρνο

Υλικά
– 1 κιλό μοσχαράκι ελιά ή ποντίκι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
– 3 μέτριες μελιτζάνες
– 5 πατάτες μέτριες
– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
– 2 σκελίδες σκόρδου
– 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
– 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
– 3 – 4 κόκκοι μπαχάρι
– 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
– 1κουτ, γλυκού καπνιστή πάπρικα
– Αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 1 ποτηράκι κονιάκ


Οδηγίες
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια μήκους 4-5 cm και τις βάζουμε για λίγο (20-30 λεπτά) σε νερό με λίγο αλάτι για να ξεπικρίσουν. Μερικές ποικιλίες δεν είναι πικρές οπότε αυτό δεν χρειάζεται. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και αφήνουμε σε λεκανίτσα με νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Όταν ροδίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2΄- 3΄ λεπτά, προσθέτοντας την καπνιστή πάπρικα και το μπαχάρι.

Σβήνουμε με το κονιάκ. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες τριμμένες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε 1 – 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30΄. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε για 5 λεπτά, ίσα να γυαλίσουν. Μόλις τις βγάλουμε, τις πατάτες μόνο, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Το ίδιο κάνουμε και με τις μελιτζάνες.

Παίρνουμε ένα πυρέξ, βάζουμε πρώτα τα κομμάτια από το μοσχαράκι, και συνεχίζουμε βάζοντας τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Φροντίζουμε, τα κομμάτια του μοσχαριού να τα σκεπάσουμε με μελιτζάνες για να μη καούν και στεγνώσουν.

Τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας που υπάρχει στην κατσαρόλα. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 175/180 και ψήνουμε για 1 ώρα και 30΄.

Καλή όρεξη!


Πηγή: https://www.xriselia.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις