Κεκάκια μελιού

Κεκάκια μελιού
Κεκάκια μελιού


Η συνταγή είναι της Betty Kaltsa. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

ΥΛΙΚΑ
Όλες οι μετρήσεις έγιναν με ποτήρι νερού( 0,2)
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
3κσ μέλι
3 αυγά
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
4 ποτήρια αλεύρι γοχ
2 βανίλιες
1 μπέικεν
Λίγο φιστίκι Αιγίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο με την ζάχαρη για 5 λεπτά κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά
και συνεχίζουμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά.
Λαδώνουμε με το πινέλο μας τις φόρμες σιλικόνης και τις γεμίζουμε μέχρι την μέση. Τοποθετούμε τις φόρμες σε ταψί και ψήνουμε στους 170 για 10 με 12 λεπτά στον αέρα.
Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τα βγάζουμε
από τις φόρμες. Συγχρόνως έχουμε διαλύσει 1κσ μέλι με λίγο νερό και τα περνάμε με το πινέλο
ώστε να γυαλίσουν τα κεκάκια μας, αλλά και για να κολλήσει το φιστίκι μας.
Απολαύστε τα με όποιο καφέ προτιμάτε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις