Κεφτεδάκια σε κοχύλια με σάλτσα arrabbiata
Τη συνταγή δημοσίευσε η Betty Kaltsa Στην ομάδα Χρυσός σκούφος
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΕ ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΆΛΤΣΑ ARRABBIATA
Η σάλτσα ARRABBIATA είναι η Ιταλική κλασική σάλτσα ντομάτας, με απίθανη γεύση μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για όλα τα ζυμαρικά μας.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια μεγάλα
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
1κλ κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ( περασμένο στο μπλέντερ)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1κσ ξύδι 1
1/2 κγ σόδα
2κσ ελαιόλαδο
1κσ βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
600 γρ φρέσκιες ντομάτες (περασμένες στο μούλτι)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 πιπερακια τσίλι αποξηραμενες
1κσ ηλιέλαιο
100 γρ μπέικον πολύ ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπερι
Ρίγανη..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά του και τον βάζουμε στο ψηγείο.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το μπέικον.
Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά μας. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά.
Πλάθουμε τα κεφτεδακια μας μικρά έτσι ώστε να χωράνε στα κοχύλια.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ( ηλιέλαιο). Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στην σάλτσα και βράζουμε αλλά 5 λεπτά
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας. Σε αλατισμένο νερό που βράζει βράζουμε τα κοχύλια μας για 15 λεπτά προσοχή μην μας ανοίξουν. Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε. Και τα λαδώνουμε μ1κσ ελαιόλαδο.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
παίρνουμε με το κουτάλι κεφτεδακι και το βάζουμε σε κάθε κοχύλι.
Απλώνουμε λίγη σάλτσα στο πιάτο μας και τοποθετούμε όμορφα τα κοχύλια. Στολίζουμε με σγουρό μαϊντανό
και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ..!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου