Γεμιστά με Σιμιγδαλένιο Τραχανά φρέσκων Λαχανικών!

 

Γεμιστά
Γεμιστά με Σιμιγδαλένιο Τραχανά φρέσκων Λαχανικών!

Τη συνταγή δημοσίευσε ο  Κώστας Μπούκης Στην Ομάδα Χρυσός σκούφος

‘Ενα καλοκαιρινό πιάτο που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. ‘Ενα πιάτο πολύ νόστιμο και υγιεινό που εμείς βάλαμε το χεράκι μας, βάζοντας αντί για ρύζι, τραχανά φρέσκων Λαχανικών. Γιατί είμαστε του ζυμαρικού..
Υλικά:
3 Ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
2 Πιπεριές
2 Κολοκύθια
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
½ φλιτζάνι του καφέ τραχανά PASTABOUKIS για κάθε λαχανικό
Μαϊντανό
Δυόσμο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Επιλέγουμε τα λαχανικά τις αρεσκείας μας.
Τα κόβουμε στη μία του πλευρά και τα ανοίγουμε με ένα μικρό κουταλάκι.
Ότι αδειάσουμε από τα λαχανικά τα τοποθετούμε στον πολυκόφτη μαζί με το κρεμμύδι το μαϊντανό και το δυόσμο, λίγο ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
Αφού τα πολτοποιήσουμε σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά με ½ φλιτζάνι του καφέ τραχανά Λαχανικών PASTABOUKIS(Τραχανάς με 100% σιμιγδάλι και καθόλου αλεύρι, φρέσκα λαχανικά, Σπανάκι, Καρότο, Παντζάρι, Κίτρινη Κολοκύθα) για κάθε λαχανικό που θα γεμίσουμε, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε τα λαχανικά με το μείγμα και τοποθετούμε στο ανάλογο ταψί. Περυχύνουμε τα γεμιστά με το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί.
Ψήνουμε περίπου 1½ ώρα στους 180C.
*Ο Κώστας Μπούκης είναι ιδιοκτήτης του Εργαστηρίου Ζυμαρικών PASTABOUKIS


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις