Μπρουσκέτες με άλειμα αβοκάντου και τραγανά καλαμάρια
Μπρουσκέτες με άλειμα αβοκάντου και τραγανά καλαμάρια |
Η συνταγή είναι της Betty Kaltsa. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλα καλαμάρια
2 ώριμα αβοκάντο
2 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
Φέτες πολύ σπόρου ψωμιού
Καλαμποκάλευρο για το αλεύρωμα
1κγ μαγειρική σόδα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
Αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα καλαμάρια μας,Τα κόβουμε σε ροδέλες τα πασπαλίζουμε με την σοδα και τ'αφηνουμε για 5 λεπτά. Τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμεπάνω
σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν πολύ καλά.
Ανοίγουμε το αβοκάντο και παίρνουμε το εσωτερικό του με ένα κουτάλι το βάζουμε σε μπωλ και το
λιώνουμε με ένα πιρούνι προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι, 1κσ ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και το σκόρδο αφού το περάσουμε από το μούλτι.
Το βάζουμε στο ψυγείο. Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Περνάμε τα καλαμάρια μας από το αλεύρι καλαμποκιού και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι.
Μόλις πάρουν ενα χρυσό κίτρινο χρώμα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σε φρυγανιέρα ή στο φούρνο ψήνουμε για λίγο τις φέτες ψωμιού.
Μόλις είναι έτοιμες τις αλοίφουμε με το αβοκάντο, βάζουμε πάνω τις ροδέλες καλαμάρι, ντομάτα, και ροδέλες κρεμμύδι. Στολίζουμε με βασιλικό.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου