Ισπανική τορτίγια σε φωλιές παρμεζάνας συνοδεία μπρουσκέτας με φρέσκια ντομάτα στο φούρνο
Ισπανική τορτίγια σε φωλιές παρμεζάνας συνοδεία μπρουσκέτας με φρέσκια ντομάτα στο φούρνο |
Η συνταγή είναι της Betty Kaltsa. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ
6 αυγά
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι μέτριο
Αλάτι πιπέρι
1 κσ ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΦΩΛΙΕΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ
200 γρ παρμεζάνα τριμμένη
ΓΙΑ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ
Φέτες ψωμί
3 μέτριες ντομάτες περασμένες από τρίφτη
Αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ετοιμάζουμε τις φωλιές παρμεζάνας.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά μόλις κάψει απλωνουμε 3 κσ παρμεζάνακαι την αφήνουμε
Να πιάσει μια καλή κρούστα. Μόλις λειώσει σηκώνουμε την παρμεζάνα, τη βάζουμε πάνω από ένα αναποδογυρισμενο ποτήρι ώστε να πάρει το σχήμα φωλιάς. Το ίδιο κάνουμε και με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
2) ετοιμάζουμε την ΤΟΡΤΙΓΙΑ.
Σένα μπολ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες σε κύβους, και τα αυγά χτυπημένα. Αλάτι και 1κσ λάδι.
Λαδώνουμε το ταψάκι που κάνουμε τα μαφινς και μοιράζουμε το μείγμα μας. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά στους 180.
3) ετοιμάζουμε τις μπρουσκετες. Κόβουμε φέτες ψωμιού και απλώνουμε την φρεσκοτριμμένη ντομάτα, λίγο αλάτι και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Μόλις είναι έτοιμες οι τορτίγιες και τις βγάλουμε από τον φούρνο βάζουμε τις μπρουσκέτες να ψηθούν για 5 λεπτάμολις είναι έτοιμες και τις βγάλουμε από τον φούρνο τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρονται και τρώγονται ζεστές.
Καλή σας απόλαυση
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου