Τυροπτάκια κουρού με γιαούρτι (τραγανά σαν μπισκότα)

Τυροπιτάκια
Τυροπτάκια κουρού με γιαούρτι
Τη συνταγή δημοσίευσε η Gkika Eleni στην ομάδα Χρυσός σκούφος

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για την ζύμη:
-1 κεσεδάκι γυαούρτι 200γρ.
-150γρ.βούτυρο λιωμένο  (και κρύο)
-180γρ.ηλιέλαιο
-500γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
-3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-1 πρέζα αλάτι
-πιπέρι

Για την γέμιση:
-100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-150γρ. φέτα τριμμένη
-πιπέρι
-1 αυγό
Για την επάλειψη:
-1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα
-σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, το βούτυρο, το λάδι, το κεφαλοτύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι. Η ζύμη για τα κουρού πρέπει να είναι λαδερή και απαλή, για να γίνει τραγανή.
Σκεπάζουμε και βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την γέμιση και τα ανακατεύουμε.
Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πατάμε με τις παλάμες μας να γίνουν πλακέ, βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε. Πατάμε τις ενώσεις μέ ένα πιρούνι.
Τοποθετούμε σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί, διαλύουμε τον κρόκο με λίγο γάλα και αλείφουμε με ένα πινέλο τα κουρού μας, πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Καλή σας επιτυχία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις