Αφράτα μπιφτέκια

Μπιφτέκια
Αφράτα μπιφτέκια

Υλικά Συνταγής
Για τα μπιφτέκια
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 ντομάτες τριμμένες
3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα καλά.


Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζουμε με λίγο νερό. Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί.
Ψήνουμε ανάλογα σε σχάρα η αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά αφού αλείψουμε με λάδι, με μία σπάτουλα την επιφάνεια. Γυρνάμε δυο τρείς φορές και σιγουρευόμαστε ότι έχουν ψηθεί από μέσα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις