Αυγοφέτες με κεράσια και καραμελωμένες μπανάνες
Αυγοφέτες με κεράσια και καραμελωμένες μπανάνες Η συνταγή είναι της Betty Kaltsa Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος ΥΛΙΚΑ 1 μπαγκέτα προηγούμενης μέρας 3 αυγά 1 κούπα γάλα 2μπανανες 4κσ ζάχαρη Λίγο αλάτι Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα Κεράσια ή ότι άλλο φρούτο προτιμάτε. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόψτε σε φέτες το ψωμί. Χτυπήστε τα αυγά προσθέστε το γάλα και λίγο αλάτι. Στρώστε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψάκι και ρίξτε από πάνω το μείγμα αυγών. Αφήνουμε το ψωμί μέχρι να ρουφήξει όλο το αυγό γυρίζοντας το και από την άλλη πλευρά. Στο τηγάνι βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε μια μια τις φέτες και φροντίζουμε να τηγανιστούν ώστε να πάρουν ένα χρυσό κίτρινο χρώμα. Τις βγάζουμε όταν είναι έτοιμες και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει όλο το λάδι. Σε άλλο τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά να λειώσει και να πάρει καστανό χρώμα. Τότε κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις στρώνουμε στο τηγάνι. Σβήνουμε την φωτιά. (προσέχουμε να μην γίνει η ζάχαρη καραμέλα). Σερβίρονται ζεστές, με τις καραμελωμένες μπανάνες και κάποιο φρούτο εγώ προτίμησα τα κεράσια. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!! |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου