Trottole tricolor με σολομό, άγρια σπαράγγια και κεφτεδάκια

Trottole tricolor
Trottole tricolor με σολομό, άγρια σπαράγγια και κεφτεδάκια

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά:

Για τα ζυμαρικά:
1 συσκευασία Trottole tricolor ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας, τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
1 κύβο ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:
1 φιλέτο σολομού κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στο μουλτι μαζί με το σκόρδο
2 κ.σ πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
Μια χούφτα άγρια σπαράγγια (αγρελια) τις κορυφές
10 κεφτεδάκια
2 κ.σ φρέσκο βούτυρο ανάλατο
Ντοματινια
1 σφηνάκι βότκα
500 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
ελαιόλαδο
Παρμεζάνα
Βασιλικό η δυόσμο
Μπουκοβο (Chilly)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς θα τα κάνουμε:
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, μπόλικο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Παράλληλα σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε το σολομό να σωταριστουν όλα μαζί. Ρίχνουμε το σφηνάκι βότκας και αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη. Τώρα προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, την πιερία Φλωρίνης, τα σπαράγγια και ανακατεύουμε μια με δύο φορές. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το φρέσκο βούτυρο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε, το ξηρό βασιλικό λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Αδειάζουμε τα ζυμαρικά αφου τα στραγγισουμε με μια κουτάλα τρυπητή, στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ρίχνουμε παρμεζάνα, ντοματινια και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό η δυόσμο. Σερβίρουμε αμέσως με φύλλα βασιλικού η δυόσμου και τριμμένη παρμεζάνα.
Τέλεια φίλες και φίλοι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις