ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ
ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ

Υλικά
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
175 γρ. Βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
25 g κουκουνάρι
250 g παγωτό
1 κουταλιά της σούπας φιστίκια σε σκόνη

Οδηγίες
Βάλτε το νερό και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα. Βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφαιρείται από τη φωτιά
Σε μια βαθιά και φαρδιά κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το σιμιγδάλι. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου το σιμιγδάλι αλλάξει χρώμα. Στα τελευταία 5 λεπτά ψησίματος, προσθέστε κουκουνάρι και συνεχίστε το ψήσιμο.
Στη συνέχεια ρίξτε το ζεστό σιρόπι πάνω του και κλείστε το καπάκι. Συνεχίστε να μαγειρεύετε με το καπάκι κλειστό, ανακατεύοντας περιστασιακά έως ότου απορροφηθεί το σιρόπι σιμιγδάλι.
Όταν το σιμιγδάλι γίνει στερεό, καλύψτε τον πυθμένα και τοποθετήστε μια πετσέτα κάτω από το καπάκι και αφήστε το να βράσει για 15 λεπτά.
Ανακατέψτε το 
 χαλβά με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Βάλτε 4 κουταλιές σιμιγδάλι σε ένα μπολ και πιέστε το έτσι ώστε η μέση να είναι άδεια. Τοποθετήστε το παγωτό στη μέση και βάλτε το σιμιγδάλι ξανά και πιέστε το έτσι ώστε το παγωτό να είναι κλειστό. Αναποδογυρίστε το σε μια πιατέλα και πασπαλίστε με φιστίκια σε σκόνη. Σερβίρετε ζεστό.

Καλή όρεξη...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις