ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ ΚΑΝΟΛΙ

ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ ΚΑΝΟΛΙ
ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ ΚΑΝΟΛΙ

Η συνταγή ειναι της Μαρίας Δόση  Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
https://youtu.be/SKu3qxqnK6s

Υλικά για τη ζύμη:
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40γρ ζάχαρη
½ κ.γλ. κανέλα
¼ κ.γλ. αλάτι
1 αβγό
20 ml σπορέλαιο
75 ml μαυροδάφνη
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το αβγό, το σπορέλαιο και τη μαυροδάφνη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το χέρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Με πλάστη και λαδόκολλα πάνω-κάτω απλώνουμε τη ζύμη να έχει πάχος 2 χιλιοστά. Κόβουμε τη ζύμη σε κυκλάκια χρησιμοποιώντας κυκλικό κουπ πατ 10 εκατοστών. Βάζουμε το καλούπι για κανόλι στη μέση από κάθε ζυμαράκι και τυλίγουμε. Βάζουμε λίγο ασπράδι στην άκρη για να κολλήσουν καλά οι δύο άκρες μεταξύ τους. Σε βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε σπορέλαιο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, 2-2 τα κανόλι για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα γεμίσουμε με την κρέμα.

Υλικά για την κρέμα:
700 γρ τυρί ρικότα
200 γρ άχνη ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Για τη διακόσμηση:
Τρούφα σοκολάτας ή
Ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Γεμίζουμε τα κανόλι με την κρέμα και βουτάμε τις άκρες σε τρούφα σοκολάτας ή σε ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης. Τέλος τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω. 

Τα Σικελιανά Κανόλι είναι έτοιμα!!! Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις