Ρεβανί

Ρεβανί
Ρεβανί
Η συνταγή είναι της Betty Kaltsa. Δημοσιέυτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
 
ΥΛΙΚΑ( όλες οι μετρήσεις των υλικών έγιναν με ποτήρι νερού)
1,5 ποτήρι ηλιέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
6 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
2 ποτήρια αλεύρι γοχ
1 ποτήρι καρύδα
1μπεικεν
1 βανίλια.
ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό.
1 φλούδα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε πρώτα από το σιρόπι για να κρυώνει.
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού να βράσει για 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει προσθέτουμε τ αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το γάλα, το σιμιγδάλι το αλεύρι, το μπεικεν, την βανίλια. Σταματάμε να χτυπάμε ρίχνουμε την καρύδα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
Μόλις το γλυκό μας ψηθεί και το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει
και το περιχύνουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις