Πίτσα και πεινερλί με μια ζύμη

Πίτσα και πεινερλι με μια ζύμη
Πίτσα και πεινερλι με μια ζύμη
Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά
Ζύμη:
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
300 γρ. χλιαρό νερό
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι (περίπου) σκληρό η γ.ο.χ
Γέμιση:
κέτσαπ
ντομάτα pumaro 1 κουτάκι μικρο
Αλλαντικά της αρεσκείας σας
Μοτσαρέλα τριμμένη
Γκουντα τριμμένη
Λίγο χαλούμι σε ρόμβους
Ντοματινια
Πιπεριά ότι χρώμα θέλετε
Λίγες ελιές
Μανιτάρια σε φετουλες
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Επιπλέον:
Ρίγανη η βασιλικό φρέσκο
1 αυγό

Πώς θα τα κάνουμε:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και τη μαγιά.
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μπολ μας και προσθέτουμε το λάδι. Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε το χλιαρό νερό σιγά σιγά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά να έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ζυμάρι μας και σκεπάζουμε με μεμβράνη και από πάνω με πετσέτα. Βάζουμε στον ήδη ζεσταμένο από πριν φούρνο και αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψί για πίτσα, και σε μία λαμαρίνα φούρνου τοποθετούμε χαρτί ψησίματος.
Αφου περάσει η μια ώρα βγάζουμε τη ζύμη την πλάθουμε ένα μακρόστενο μπαστούνι και με την χούφτα μας κόβουμε 4 μεγάλες μπάλες. Την ζύμη που περίσσεψε την απλώνουμε στο στρογγυλό ταψί. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο με ένα πινέλο, κατόπιν λίγη κέτσαπ και λίγο χυμό ντομάτας pumaro. Ρίχνουμε μανιτάρια, πιπεριά, αλλαντικά της αρεσκείας μας, έλιες μπόλικο τυρι. Απο πάνω λίγο ψιλοκομμένο μπέικον, σαλαμι αερος, ντοματινια κομμένα ρίγανη λίγο τυρί ακόμα και λίγο χαλούμι σε ρομβους.
Ψήνουμε στον καλά προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 180' C βαθμούς μέχρι να ροδίσει περίπου 15'-17' λεπτά οχι παραπάνω.
Στο διάστημα αυτό κάνουμε τα πεινερλι.
Ανοίγουμε σε ένα μακρόστενο φύλλο κάθε μπάλα. Διπλωνουμε τις άκρες δεξιά αριστερά και διπλωνουμε προς τα κάτω να γίνει μια μύτη. Τα πλαϊνά τα διπλωνουμε ώστε να γίνει μια βαρκούλα. Λαδωνουμε την βαρκούλα όλη με ένα πινέλο.
Προσθέτουμε λίγη κέτσαπ στο εσωτερικο της βαρκούλας, μοτζαρελα τριμμένη και επάνω λίγα αλλαντικά, μανιτάρια η ότι άλλο θέλουμε.
Στο ένα προσθέτουμε πάνω στα τυριά, τα οποία ανοίγουμε να σχηματιστεί μια φωλιά, ένα ωμο αυγό.
Ψήνουμε όπως στην πίτσα για 15' λεπτά περίπου. Αφού κρυώσουν λίγο σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη η φρέσκο βασιλικό.
Καλή σας όρεξη φίλες και φίλοι μου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις