Παγωτό Κανταΐφι με Καραμέλα και Κανέλα

Παγωτό
Παγωτό Κανταΐφι με Καραμέλα και Κανέλα

 Η συνταγή είναι της Μαρία Δόση. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά για το σιρόπι:
200γρ ζάχαρη
150 ml νερό
1 στικ κανέλας
1 κ.σ. μέλι
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και το στικ κανέλας κα τα αφήνετε να πάρουν βράση. Αφαιρείτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, βάζετε το μέλι, ανακατεύετε να διαλυθεί και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά
για το κανταïφι:
150 γρ φύλλο κανταϊφι
200 γρ βούτυρο λιωμένο
Ξάστε το κανταϊφι με τα χέρια σας, βάλτε τη μισή ποσότητα σε ένα ταψάκι, περιχύστε με το μισό βούτυρο, βάλτε το υπόλοιπο κανταϊφι από πάνω, μετά το υπόλοιπο βούτυρο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15-20 λεπτά. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και περιχύστε το κρύο σιρόπι πάνω από το καυτό κανταϊφι. Αφήστε το να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά
για το παγωτό:
500ml κρύα κρέμα γάλακτος
200γρ τυρί κρέμα
400γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
½ κ.σ. κανέλα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά μαζί και χτυπήστε μέχρι να σφίξει η κρέμα. Βάλτε μεμβράνη σε μια φόρμα κέικ μακρόστενη και ρίξτε τη μισή ποσότητα της κρέμας. Σπάστε σε κομμάτια το κανταϊφι και σκορπίστε το πάνω από την κρέμα. Βάλτε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. Απλώστε όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε με μια σπάτουλα. Τυλίξτε το με μεμβράνη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρετε το παγωτό σας σε μπολ ή σε κομμάτια για μια πιο ρουστίκ εμφάνιση. Το Παγωτό Κανταϊφι με Καραμέλα και Κανέλα είναι έτοιμο!!! Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις