ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΑΠΑΓΙΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΑΠΑΓΙΑ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΑΠΑΓΙΑ

Τη συνταγή δημοσίευσε ο Γιάννης Αραμπατζής στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά:
 500 γρ παπάγια
400 γρ ζάχαρη
200 ml νερό
1 ξύλο κανέλας
Χυμό απο μισό λεμόνι

Εκτέλεση:
Καθαρίσουμε τις παπάγιες απο τη φλούδα και τα σπόρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε στο μπλαίντερ και τα λιώνουμε λίγο ή πολύ ανάλογα πόσο λεία θέλουμε τη μαρμελάδα μας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό, τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μη καούμε γιατί απο το βρασμό πετάει φουσκάλες.
Τα βράζουμε για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας αραιά και πού για να μην κολλήσει, μέχρι να δέσει.
Πέντε λεπτά πρίn σβήσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφαιρούμε το ξύλο κανέλας.
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βάζουμε σε ένα πιατάκι λίγη ποσότητα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αν δε τρέξει είναι έτοιμη.
Αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 10 λεπτά και τη βάζουμε ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα που βιδώνουν καλά.
Τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις