Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Κεράσι
Γλυκό του κουταλιού κεράσι
Η συνταγή είναι του Γιάννης Αραμπατζής Δημοσιεύτηκε στην ομάδα χρυσός σκούφος
 
Υλικά
1 1/2 κιλό κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
4 βανίλιες
1/2 ποτήρι νερό
2 κουτ σούπας λεμονι για τα κεράσια και άλλες δύο ακόμα για το γλυκό στο τέλος.

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κεράσια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά,κατόπιν βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή με φουρκέτα. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με τις δυο κουταλιές λεμόνι για 40 λεπτά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μια στρώση ζάχαρη και εναλλάξ κεράσια μεχρι να τελειώσουν τα υλικά μας και την αφήνουμε ολοκληρη νυχτα στο ψυγείο.
Την επομενη μερα βάζουμε το γλυκό μας να βράσει με το μισό ποτήρι νερό.
Μολις αρχίσει να βραζει αφαιρουμε τον αφρό με τρυπητή κουτάλα και προσέχουμε να μη φουσκώσει.
Όταν τελειώσουμε βάζουμε τις βανίλιες και δεν ανακατεύουμε αλλά κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά αριστρά.
Συνεχίζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας και όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τις αλλες δύο κουταλιές χυμό λεμόνι κουνοντας πάλι δεξιά αριστερά.
Οταν κρυώσει το γλυκό το βάζουμε σε αποστειρωμενα βάζα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις