Μπαστίγια. Η διαφορετική Μαροκινή πίτα
Μπαστίγια. Η διαφορετική Μαροκινή πίτα |
Κλασική πίτα από τη Μαροκινή κουζίνα με πολλές συνταγές ακόμη και σταφίδες ή αποξηραμένα φρούτα.ΥΛΙΚΑ
12 φύλλα κρούστας
1½ φλ. ρύζι βρασμένο
500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. τζίντζερ
¼ φλ. μαϊντανό
¼ φλ. δυόσμο
¼ κ.γ. κανέλα
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 πρέζα μπαχάρι
1-2 γαρύφαλλα ή κύμινο
¼ κ.γ. πιπέρι κόκκινο
1 φλ. αμύγδαλα κομμένα
2 κ.σ. ζάχαρη
4 αυγά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε το ρύζι. Στη συνέχεια, βράζετε σε κατσαρόλα το κοτόπουλο, τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και 3 φλιτζάνια νερό για 45΄ μέχρι να μείνει το ¼ του αρχικού υγρού. Αφαιρείτε το κοτόπουλο. Το κόβετε σε μέτριους κύβους. Χτυπάτε τα αυγά και το λεμόνι και σιγά-σιγά τα προσθέτετε στο υγρό, ανακατεύοντας ταυτόχρονα πολύ καλά. Προσθέτετε το ρύζι, αλάτι, τα αμύγδαλα και 2 κ.σ. ζάχαρη. Όταν δέσουν τα υλικά της γέμισης βουτυρώνετε ένα ταψί, στρώνετε μέσα 1 φύλλο (με τις άκρες του να εξέχουν) και το βουτυρώνετε. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα. Απλώνετε τη γέμιση και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα. Σφραγίζετε τις άκρες των φύλλων για να κλείσει η πίτα και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30΄. Σερβίρετε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου