ΤΑΡΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΩΝ

ΤΑΡΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΩΝ
ΤΑΡΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΩΝ

 Η συνταγή είναι της Betty Kaltsa Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Φτιάξτε αυτή την τάρτα θα ενθουσιαστεί τε από την γεύση της.

Υλικά για την ζύμη
250 γρ. αλεύρι ολικής
125 γρ βούτυρο κρύο
1 αυγό
λίγο αλάτι

Υλικά για την γέμιση
300 γρ πράσινα σπαράγγια
1 κρεμμύδι ξερό
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
100 γρ φέτα
αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο, το αυγό και λίγο αλάτι.
Αφήνουμε την ζύμη μας για 30 λεπτά στο ψηγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη. Συγχρόνως ψιλοκόβουμε τα σπαράγγια μας φροντίζοντας να κρατήσουμε μερικές κορυφές για να βάλουμε από πάνω.
Ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι. Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, προσθέτουμε τα σπαράγγια, το κρεμμύδι,
Την φέτα αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο και την στρώνουμε στην ταρτιέρα. Πάνω στην ζύμη στρώνουμε την γέμιση
ομοιόμορφα. Στολίζουμε με τις κορυφές σπαραγγιών και μερικές μικρές ντομάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 50 με 60 λεπτά.
Μπορούμε να την απολαύσουμε ζεστή αλλά και κρύα είναι το ίδιο νόστιμη.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις