Τούρτα καρδιά

Τούρτα καρδιά
Τούρτα καρδιά

Η συνταγή είναι της Betty Kaltsa. Τη δημοσιέυσε στην ομάδα μας  Χρυσός σκούφος

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
( ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 2 ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
125 ΓΡ μαλακό βούτυρο
100γρ ζάχαρη
1 βανίλια
3 αυγά
1κγ μπέικεν
2κσ γάλα
200γρ αλεύρι
2κσ μαρμελάδα φράουλα διαλυμένη με 1κσ νερό σαν σιρόπι
Για την κρέμα
200 γρ κρύα κρέμα γάλακτος
250 τυρί μασκαρπόνε
1 κσ μέλι
Για το στόλισμα
Γλυκό κεράσι φρούτα του δάσους και διάφορα φρέσκα λουλούδια.
Μπορείτε βέβαια να στολίσετε την τούρτα σας με ότι εσεις θέλετε.
Επίσης θα χρειαστούμε και ένα χαρτόνι σε σχήμα καρδιάς για να κόψουμε το παντεσπάνι μας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με την σειρά της συνταγής
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι μας.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 160 στον αέρα για 20 λεπτά. Ξανακάνουμε το ίδιο σε άλλο ταψάκι
Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.Ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Χτυπάμε στο μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος .Μόλις αρχίζει να αφρατεύει προσθέτουμε το μασκαρπόνε και το μέλι. Χτυπάμε λίγο ακόμη ώστε να έχουμε μια κρέμα να στέκεται. Την βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν είναι έτοιμα τα παντεσπάνια και έχουν κρυώσει καλά,τα κόβουμε με την βοήθεια του χαρτονιού
σε σχήμα καρδιάς. Αρχίζουμε να στήνουμε το γλυκό μας.
Σε μια πιατέλα βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και με πινέλο περνάμε λίγο σιρόπι μαρμελάδας με την βοήθεια σακούλα ζαχαροπλαστικής βγάζουμε ροζέτες σε όλη τη βάση .Σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι περνάμε με πινέλο λίγο σιρόπι μαρμελαδας και το γεμίζουμε πάλι με ροζέτες. Στολίζουμε την τούρτα καρδιάς όπως εμείς θέλουμε .Την διατηρούμε στο ψυγείο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις