Το πιλάφι της Σπάρτης

 

Το πιλάφι της Σπάρτης
Το πιλάφι της Σπάρτης

Υλικά
1 κρεμμύδι
 ψιλοκομμένο μαϊντανό
750 γραμμάρια λαιμό μοσχαρίσιο 
2,5 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόκκινο πιπέρι
2 φλιτζάνια ρεβίθια (βραστά)
2 φλιτζάνια ζωμό
1,5 ποτήρια νερό


Οδηγίες
Μαγειρέψτε το λαιμό μοσχάρι μέχρι να μαλακώσει καλά.
Κρατήστε το υπόλοιπο νερό για το ρύζι. 
Μουλιάστε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ και  μαγειρέψτε τα την επόμενη μέρα μέχρι να μαλακώσουν.
Κόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και αλατίστε τα. Τοποθετήστε τα κρεμμύδια στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.
ψιλοκόψτε το κρέας
 (όπως στη φωτογραφία) και απλώστε το πάνω από τα κρεμμύδια.
Προσθέστε το πλυμένο ρύζι πάνω από το κρέας. Πασπαλίζουμε πάνω του αλάτι, μαύρο πιπέρι και πάπρικα.
Προσθέστε τα βραστά ρεβίθια πάνω από το ρύζι.
Τέλος, προσθέστε το νερό που βράσατε τα κρέατα και 1,5 φλιτζάνι νερό.
Καλύψτε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρέψτε το σε υψηλή φωτιά για 10 λεπτά και μετά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25 λεπτά.

Αφήστε το φαγητό να καθίσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, γυρίστε την κατσαρόλα ανάποδα σε ένα μεγάλο πιάτο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις