Σφολιατένια μαντηλάκια με κρέμα σοκολάτας σιροπιαστά, εύκολα και μούρλια

 

Σφολιατένια μαντηλάκια με κρέμα σοκολάτας σιροπιαστά
Σφολιατένια μαντηλάκια με κρέμα σοκολάτας σιροπιαστά

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα μας Χρυσός σκούφος

Υλικά:
ΚΡΕΜΑ:
700 γρ. νερό η γάλα light
280 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
120 γρ. αλεύρι
2 βανιλίνες
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
2 κ.α κακάο
ΣΙΡΟΠΙ:
1 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ:
1 φύλλο σφολιάτας
λίγο νερό
Τριμμένα αμύγδαλα

Πως θα τα κανουμε:
Χαράζουμε τη σφολιατα σε τετράγωνα κομμάτια. Με πινέλο αλείφουμε τις άκρες με νερό να μπορούν να κολλήσουν.
Παίρνουμε τη μια άκρη (θα σχηματιστεί τριγονο και πιέζουμε να κλείσει μόνο στην άκρη. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου πάνω σε χαρτί ψησίματος. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 180'C βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει. Προσθέτουμε τις βανιλίνες το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να γίνει χλιαρή η κρέμα και προσθέτουμε λίγο λίγο κοσκινιζοντας το κακάο.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και προσθέτουμε τη βανιλια.
Αφού κρυώσουν τα μανταλάκια τα βουτάμε στο ζεστό σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα ανοίγουμε στη μέση προσέχοντας να μη σπάσουν, γεμίζουμε κρέμα με το κορνέ μας, γαρνίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι είναι καταπληκτικά...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις