ΜΑΧΑΛΕΜΠΙΑ
ΜΑΧΑΛΕΜΠΙΑ |
ΥΛΙΚΑ
3κούπες πλήρες γάλα
2κσ νισιστέ
125γρ ζάχαρη
1κσ ροδόνερο
Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Φιστίκι Αιγίνης για το στόλισμα.
3κούπες πλήρες γάλα
2κσ νισιστέ
125γρ ζάχαρη
1κσ ροδόνερο
Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Φιστίκι Αιγίνης για το στόλισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα το νισιστέ και την ζάχαρη στην κατσαρόλα και πάνω σε μέτρια φωτιά χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να πήξει και να έχουμε μια απαλή και λεία κρέμα.Μόλις είναι έτοιμη κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά προσθέτουμε το ροδόνερο ανακατεύουμε και σερβίρουμε την κρέμα μας σε ποτήρια.Την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες να κρυώσει.Οταν θέλουμε να την σερβίρουμε προσθέτουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού τριαντάφυλλο( μπορούμε να βάλουμε και σιρόπι τριαντάφυλλο) λίγο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Βάζουμε το γάλα το νισιστέ και την ζάχαρη στην κατσαρόλα και πάνω σε μέτρια φωτιά χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να πήξει και να έχουμε μια απαλή και λεία κρέμα.Μόλις είναι έτοιμη κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά προσθέτουμε το ροδόνερο ανακατεύουμε και σερβίρουμε την κρέμα μας σε ποτήρια.Την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες να κρυώσει.Οταν θέλουμε να την σερβίρουμε προσθέτουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού τριαντάφυλλο( μπορούμε να βάλουμε και σιρόπι τριαντάφυλλο) λίγο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου