Λιμοντσέλο Τιραμισού
Λιμοντσέλο Τιραμισού |
Η Συνταγή είναι της Μαρία Δόση. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα μας Χρυσός σκούφος
Λιμοντσέλο Τιραμισού!!! Το απόλυτο δροσιστικό και άκρως καλοκαιρινό γλυκό! https://youtu.be/v9z0KqGMGY8
Υλικά για την κρέμα λεμονιού:
5 κρόκοι2 αβγά
110 ml χυμός λεμονιού
110 γρ ζάχαρη
1 κ.γλ. εκχύλισμα λεμονιού
60 γρ κρύο βούτυρο
Σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά μέχρι να πήξει. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Περνάμε την κρέμα λεμονιού από κόσκινο, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Υλικά για την κρέμα τυριού:
375 ml κρέμα γάλακτος
120 γρ άχνη
750 γρ τυρί μασκαρπόνε
250 γρ κρέμα λεμονιού
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ. Ανακατεύουμε το τυρί μασκαρπόνε με την κρέμα λεμονιού και τα ρίχνουμε στη σαντιγύ.
Υλικά για το στήσιμο:
150 ml λιμοντσέλο λικέρ
340 ml χλιαρό νερό
4 κ.σ. Ζάχαρη
Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
Για το ντεκορ:
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
φράουλες
καραμελωμένες φέτες λεμονιού
φρέσκα φύλλα μέντας
Οδηγίες
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο νερό με το λιμοντσέλο και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρέμας και βάζουμε λίγες φράουλες ενδιάμεσα. Βάζουμε μια δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και μετά την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα να κρυώσει. Γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες, καραμελωμένες φέτες λεμονιού, φράσκα φύλλα μέντας και λίγες κουταλιές από την κρέμα λεμονιού. Το Λιμοντσέλο Τιραμισού είναι έτοιμο!!! Καλή σας απόλαυση!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου