Κοτόπουλο Αλεξάντερ

 

Κοτόπουλο Αλεξάντερ
Κοτόπουλο Αλεξάντερ

Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
3 κουταλιές γιαούρτι
1 κρεμμύδι
1 πρέζα μαϊντανό
1 πρέζα θυμάρι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα αλεσμένο κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για υπηρεσία:
2 ψητές πιπεριές
1 ντομάτα
3 κουταλιές γιαούρτι
2 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
Για τα παραπάνω:
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας

Πώς γίνεται;
Κόψτε 2 στήθη κοτόπουλου σε λεπτές μπριζόλες. Κόψτε λεπτά τες υπόλοιπες 2 φέτες κοτόπουλου ή τοποθετήστε τες στο ρομπότ και μετατρέψτε τες σε κιμά. Μεταφέρετε γιαούρτι, τοματοπολτό και μπαχαρικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. 
Ανακατέψτε τον κιμά με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα κρεμμύδια. 
Απλώστε φιλμ στον πάγκο σας. 
Απλώστε ένα κοτόπουλο κομμένο σε μπριζόλα στο φιλμ. Απλώστε το γιαούρτι και τη σάλτσα τοματοπολτού. Βάλτε το κοτόπουλο με μείγμα κρεμμυδιού πάνω από αυτό. Βάλτε ξανά το κοτόπουλο σε σχήμα μπριζόλας. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία έως ότου τελειώσουν όλα τα συστατικά. Κλείστε καλά το φιλμ και τοποθετήστε το στον καταψύκτη.  Ξεπαγώστε την επόμενη μέρα και αφαιρέστε το φιλμ προσκόλλησης και κόψτε το μείγμα κοτόπουλου λεπτό. 
Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε  τις φέτες σε αυτό. Τρίψετε το μπαγιάτικο ψωμί στο ψημένο κοτόπουλο από πάνω. 
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ξεχωριστό τηγάνι. 
Ψήνουμε την πάστα ντομάτας και την ρίχνουμε πάνω στα κοτόπουλα 
Σερβίρετε με γιαούρτι, ψητές πιπεριές και φέτες ντομάτας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις