ΓΑΛΕΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΓΑΛΕΤΕΣ  ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
ΓΑΛΕΤΕΣ  ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
 
Η συνταγή είναι της Betty Kaltsa. ΔΗμοσιεύτηκε στην ομάδα μας Χρυσός σκούφος

Ένα γρήγορο Αλλά και γευστικό πιάτο για την μπύρα μας.

ΥΛΙΚΑ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΓΑΛΕΤΑΣ
150γρ αλεύρι γοχ
1/2 κγ αλάτι
75 γρ κρύα βούτυρο
2κσ κρύο νερό
2 κσ γκούντα τυρί
 ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ
200 γρ μελιτζάνα( σε κύβους)
200 γρ ντοματίνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
100 γρ τυρί γκούντα τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα υλικά για την ζύμη ζυμώνουμε ελαφρώς.
Όταν είναι έτοιμη την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή με μια ώρα να ξεκουραστεί.
Στο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε ελαφρώςτα κομμάτια της μελιτζάνας.
Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίζουμε από το λάδι
Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση τα ανακατεύουμε με την μελιτζάνα και αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε την ζύμη σε 4 ή 5 μπαλάκια μ' ένα πλάτη ανοίγουμε μικρό φύλλο βάζουμε 2 κσ γέμιση και τσιμπάμε γύρω γύρω την ζύμη.Πασπαλίζουμε με τυρί γκούντα τοποθετούμε τις γαλέτες πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Απολαύστε τες ζεστές με κρύα μπύρα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις