Μπισκότα Μπράουνις γεμιστά με κρέμα αλατισμένης καραμέλας

Μπράουνις
Μπισκότα Μπράουνις γεμιστά με κρέμα αλατισμένης καραμέλας

 Η συνταγή είναι της Μαρία Δόση. Τη δημοσίευσε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

:https://youtu.be/f9ista9Ffk0

Υλικά για τα Μπισκότα Μπράουνις:
230 γρ μαύρη κουβερτούρα
110 γρ βούτυρο λιωμένο
2 αβγά
150 γρ καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
20 γρ κακάο
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. σόδα

Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κουβερτούρα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να λιώσει τελείως. Αν δεν λιώσει μόνο με το βούτυρο, βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Αφήστε το στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τη ζάχαρη, τα αβγά, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε με το μίξερ για 5 λεπτά να αφρατέψει το μίγμα. Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, το μπέινικ πάουντερ και τη σόδα και ρίξτε τα στο μίγμα. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Χρησιμοποιείστε μεζούρα για να κάνετε ίσου μεγέθους μπισκότα. Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόκολλα. Βάλτε τα αραιά γιατί θα απλώσουν κατά το ψήσιμο. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 12 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.
Υλικά για την Βουτυρόκρεμα Αλατισμένης Καραμέλας:
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
125 γρ καραμέλα ή καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 κ.γλ. αλάτι

Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με το μίξερ για 2-3 λεπτά. Αν είναι πολλή μαλακή η βουτυρόκρεμα τοποθετήστε τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Βάλτε στα μισά μπισκότα βουτυρόκρεμα και καλύψτε τα με τα άλλα μισά κάνοντας σάντουιτς. Τα Γεμιστά Μπισκότα Μπράουνις με Βουτυρόκρεμα Αλατισμένης Καραμέλας είναι έτοιμα!!! Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις