Μπακλαβάς Τσίζκεϊκ

Μπακλαβάς Τσίζκεϊκ
Μπακλαβάς Τσίζκεϊκ

Η συνταγή είναι της Μαρία Δόση. Τη δημοσίευσε στην ομάδα μας Χρυσός σκούφος

Υλικά 
για το σιρόπι:
100ml νερό
200 γρ ζάχαρη
1 στικ κανέλας
1 κ.σ. μέλι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, το στικ κανέλας και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.
για τη βάση του Τσίζκεϊκ:
200γρ μπισκότα
150 γρ καρύδια
180 γρ βούτυρο λιωμένο
1 κ.γλ. κανέλα
½ κ.γλ. γαρύφαλλο
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
Στο πολυκοπτικό βάζουμε τα μπισκότα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πούδρα. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, βάζουμε στο πολυκοπτικό τα καρύδια, την κανέλα, το γαρύφαλλο, την καστανή ζάχαρη και χοντροκόβουμε. Τα μεταφέρουμε κι αυτά στο μπολ με τα τριμμένα μπισκότα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο 28 εκ. με λαδόκολλα και πιέζουμε καλά να γίνει ομοιόμορφο και συμπαγές. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
 για την κρέμα του Τσίζκεϊκ:
1000γρ τυρί κρέμα
300 γρ ζάχαρη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
200 ml κρύα κρέμα γάλακτος
4 αβγά
50 γρ αλεύρι
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε. Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε πολύ καλά. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την καρυδομπισκοτένια βάση και προσπαθούμε να την κάνουμε λεία. Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο ταψί και το γεμίζουμε με ζεστό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά ,μετά μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 C και ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

Υλικά 
για τον Μπακλαβά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 ml βούτυρο λιωμένο
150 γρ καρύδια
1 κ.γλ. κανέλα
½ κ.γλ. γαρύφαλλο
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
Στο πολυκοπτικό βάζουμε τα καρύδια, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη και χοντροκόβουμε. Χρησιμοποιούμε τον αποσπώμενο πάτο μιας δεύτερης φόρμας 28 εκ. ως οδηγό και κόβουμε τα φύλλα κυκλικά. Βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο και βουτυρώνουμε. Προσθέτουμε 4 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα, μετά πασπαλίζουμε με λίγο από το μίγμα καρυδιού και συνεχίζουμε τη διαδικασία κάθε 2 φύλλα. Τα τέσσερα τελευταία φύλλα θα είναι μόνο με βούτυρο. Κόβουμε σε 8 ίσες μερίδες, χρησιμοποιούμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25-30 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τον καυτό μπακλαβά από το φούρνο αμέσως τον περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να το απορροφήσει όλη τη νύχτα. Πριν σερβίρουμε τοποθετούμε τον μπακλαβά πάνω από το τσίζκεϊκ. 

Ο Μπακλαβάς Τσίζκεϊκ είναι έτοιμος!!! Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις