Αυγά με κρεμμύδια, ντομάτες και πιπεριές

Αυγά με κρεμμύδια, ντομάτες και πιπεριές
Αυγά με κρεμμύδια, ντομάτες και πιπεριές

Η Συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Τη δημοσίευσε στην ομάδα μας Χρυσός σκούφος
Υλικά:
3 ντομάτες κομμένες σε ρομβους
1 κρεμμύδι ξερό σε ρομβους
50 ml ελαιόλαδο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ρομβους
6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
Πιπεριές πράσινες καυτερές (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο η σε σκόνη
1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη
Άνηθο
Μαϊντανό
ρίγανη ξερή
αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως θα το κάνουμε:
Σε τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα και αμέσως ρίχνουμε τις ντομάτες και τις πράσινες πιπεριές ολόκληρες. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη (που θα ισορροπήσει την οξύτητα της ντομάτας), τη ρίγανη, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 5' λεπτά τη σάλτσα. Σπάμε πάνω στη σάλτσα τα αυγά, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε το τηγάνι να ψηθούν τα αυγά, δεν τα ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο, άνηθο και σερβίρουμε με μαϊντανό και φύλλα μαρούλι.
Καλή σας όρεξη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις