Αρνάκι φρικασέ στη χύτρα ταχύτητας.
Αρνάκι φρικασέ στη χύτρα ταχύτητας. |
Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Τη δημοσίευσε στην ομάδα μας Χρυσός σκούφος.
Υλικά:
1 1/2 κιλο αρνί σε μερίδες
αλάτι
πιπέρι
1 φλ. Ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
500 γρ. νερό
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο μαρούλι χοντροκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Κομματάκια λεμονιού από 2 φέτες λεμόνι
και χυμό από 1 λεμόνι
1 κύβο ζωμό λαχανικών
Για το αυγολέμονο:
Χυμό απο 2 λεμόνια
2 κρόκους αυγών
1 κ.σ κορν φλαουρ
αλάτι
πιπέρι
Λίγο άνηθο
Πως θα το κάνουμε:
Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι να σωταριστουν. Προσθέτουμε το αρνί να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε σε ένα μπολ 1 ποτήρι νερό, τα κομματάκια λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τον κύβο λαχανικών. Τα προσθέτουμε στο αρνί, αφήνουμε να πάρει μια βράσει και κλείνουμε το καπάκι.
Γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και ανοίγουμε το καπάκι. Προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο. Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5' μόνο λεπτά.
Για το αυγολέμονο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αυγών, χυμό από 2 λεμόνια, λίγο αλάτι, πιπέρι, το κορν φλαουρ και λίγο άνηθο.
Με μία κουτάλα της σούπας βάζουμε αργά τον ζωμό από την χύτρα στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια.
Μεταφέρουμε όλο το μείγμα ξανά στη χύτρα ανακατεύοντας ελαφρά και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό με άνηθο, πιπέρι, πάπρικα γλυκειά και φέτα από λεμόνι.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι....
Δοκιμάστε το, είναι εξαιρετικό φαγητό και για δείπνο με φίλους...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου