Conchiglioni (κοχύλια) με σάλτσα λεμονιού σκόρδου
Conchiglioni (κοχύλια) με σάλτσα λεμονιού σκόρδου |
Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός Σκούφος
Υλικά:
Μισό πακέτο κοχύλια μεγάλα Conchiglioni 200 γραμμάρια περίπου
Σκόνη κόρδου
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό του και το ξύσμα
1 μικρό χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος φυτική
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μπουκοβο μπόλικο (Chilly)
Βασιλικό ξηρό και φρέσκο
Μισή ροδέλα λεμόνι κομμένη σε κυβάκια
Νοστιμιά λαχανικών
Φράουλες (προαιρετικά)
Πως Θα τα κάνουμε:
Βράστε τα μακαρόνια σε καυτό νερό με αλάτι
Σάλτσα λεμονιού:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος
Προσθέστε το ξύσμα από όλο το λεμόνι χυμό του και 10 κ.σ απο το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
Βράστε σε χαμηλή φωτιά, ανακατέψτε, ρίξτε πιπέρι, μπουκοβο, μπόλικη σκόνη σκόρδου, ξηρό βασιλικό και μια γεμάτη κ.σ νοστιμιά λαχανικών ( Knorr). Αφήνετε μα βράσουν.
Αφού έχουν μαλακώσει τα κοχύλια τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και θα προσθέτετε μέσα στη σάλτσα. Ανοίγετε το μάτι να βράσουν μεχρι να χυλωσουν, για 2' λεπτά ενώ ανακατεύεται συνεχώς.
Σερβίρετε ζεστά, ρίξτε από πάνω τα κομματάκια λεμόνι, βασιλικό φρέσκο, αν θέλετε μερικές κομμένες φράουλες και πάπρικα.
Καλή σας όρεξη φίλες και φίλοι είναι καταπληκτική..
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου