ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΙΜΑ ΣΕ ΠΗΛΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΙΜΑ ΣΕ ΠΗΛΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ |
Η συνταγή είναι της Betty Kaltsa. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10
500γρ αρνίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ξερό
300 γρ ντομάτες περασμένες στο μούλτι
1/2 κγ κανέλα
1/2 κγ γαρύφαλλο σκόνη
1κσ πελτέ ντομάτα
Ελαιόλαδο 1/2 κούπα
Αλάτι και πιπέρι.
200 γρ τυρί κίτρινο που λειώνει .
500γρ αρνίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ξερό
300 γρ ντομάτες περασμένες στο μούλτι
1/2 κγ κανέλα
1/2 κγ γαρύφαλλο σκόνη
1κσ πελτέ ντομάτα
Ελαιόλαδο 1/2 κούπα
Αλάτι και πιπέρι.
200 γρ τυρί κίτρινο που λειώνει .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό με αλάτι για να βράσει. Μόλις αρχίσει ο βρασμός
ρίχνουμε τα σπαγγέτι και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε τον κιμά μας. Βάζουμε το ελαιόλαδο να Ζεσταθεί ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το κιμά να σοταριστεί και μόλις είναι έτοιμος προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά μας.
Αφήνουμε να βράσει ο κιμάς καλά και να δέσει η σάλτσα.
Ανοίγουμε το φούρνο μας στους 180 στις αντι στάσεις για να ζεσταθεί.
Χωρίζουμε σε πήλινα τις μερίδες πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε το σπαγγέτι μας μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Καλή όρεξη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό με αλάτι για να βράσει. Μόλις αρχίσει ο βρασμός
ρίχνουμε τα σπαγγέτι και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε τον κιμά μας. Βάζουμε το ελαιόλαδο να Ζεσταθεί ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το κιμά να σοταριστεί και μόλις είναι έτοιμος προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά μας.
Αφήνουμε να βράσει ο κιμάς καλά και να δέσει η σάλτσα.
Ανοίγουμε το φούρνο μας στους 180 στις αντι στάσεις για να ζεσταθεί.
Χωρίζουμε σε πήλινα τις μερίδες πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε το σπαγγέτι μας μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Καλή όρεξη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου