Μπισκότα πασχάλινα τραγανά σαν κουραμπιέδες

Μπισκότα
Μπισκότα πασχάλινα τραγανά σαν κουραμπιέδες

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά (για 3 περίπου λαμαρίνες φούρνου)
320 γρ. βούτυρο φρέσκο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική στεβιας μη κανονική
2 κρόκοι αβγού
110 ml γάλα αγελαδινό πλήρες, χλιαρό
90 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
20 ml κονιάκ
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
800-900 γρ. αλεύρι (μαλακό) φαρινα, η για όλες τις χρήσεις
Για άλειμμα:
1 κρόκο χτυπημένο με 1 κ.σ. γάλα

Πως θα τα κάνουμε:
Χτυπαμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, έναν έναν τους κρόκους και τη βανίλια και συνεχιζουμε το χτύπημα. Ριχνουμε το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 30' δευτερόλεπτα ακόμα. Ανακατεύουμε τώρα το μπέικιν με το αλεύρι και προσθέστουμε σιγά σιγά στο μείγμα. Ανακατεύουμε με το χέρι τη ζύμη ρίχνοντάς λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να την φέρουμε στο σημείο που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 20' λεπτά.
Καλύπτουμε τις λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' C βαθμούς αέρα.
Χτυπάμε σε ένα μπολάκι τον κρόκο με το γάλα. Παίρνουμε κομμάτια των 30 γρ. για να βγούν ολα ίδια και να ψηθούν ομοιόμορφα, και πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια. Τα κάνουμε βαρκούλες, σαλιγκάρακια και πλεξουδες )
 Αλείφουμε με το μίγμα του αβγού και ψήνουμε για 30' περίπου λεπτά. Τα κουλουράκια θα πρέπει να έχουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα. Δεν πρέπει να ψηθούν παραπάνω απο 30' λεπτά γιατι θα πικρησουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και φυλάμε σε κουτι για κουλουράκια ή σε τάπερ.
Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα φίλες και φίλοι μου είναι εύκολα και εξαιρετικά δοκιμάστε τα ..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις