Μιλφέιγ καραμέλα

Μιλφέιγ καραμέλα
Μιλφέιγ καραμέλα

 Τη συνταγή δημοσίευσαν οι 
Ονειρογεύσεις
 
στην Ιστοσελίδα Χρυσός σκούφος


Ένα γλυκό που ταιριάζει απόλυτα για το Κυριακάτικο τραπέζι σας... Απολαύστε το με τους αγαπημένους σας και ετοιμαστείτε να αποσπάσετε πολλά μπράβο και χαμόγελα!!!

Υλικά
600 γραμ. γάλα πλήρες
120 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
165 γραμ. αυγά (περίπου 3)
1 βανίλια
55 γραμ. νισεστέ
330 γραμ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
30 γραμ. βούτυρο
300 γραμ. Cream crackers
100 γραμ. φυτική κρέμα γάλακτος
10 γραμ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, την μισή ζάχαρη, την βανίλια και το νισεστέ.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 480 γραμμάρια γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Το αφήνουμε ώσπου η θερμοκρασία του να είναι χλιαρή και το προσθέτουμε σιγά σιγά και ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε καλά στο μείγμα με τα αυγά.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το μεταφέρουμε ξανά όλο στην κατσαρόλα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε καλά και συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Θα το καταλάβετε ότι έγινε όταν αρχίσει να φεύγει ο αφρός που δημιουργείτε.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέτουμε τα 250 γραμμάρια καραμελωμένο και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Μεταφέρουμε την κρέμα μας σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη που να ακουμπάει σε όλη την κρέμα για να μην πιάσει πέτσα.
Αφήνουμε την κρέμα για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και την τοποθετούμε μέσα σε κορνέ.
Ετοιμάζουμε την μακρυά φόρμα του κέικ βάζοντας διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε να προεξέχει και προς τα έξω.
Σε ένα μπολ βάζουμε 120 γραμμάρια γάλα και διαλύουμε μέσα 30 γραμμάρια καραμελωμένο.
Βουτάμε ένα ένα τα cream crackers και τα τοποθετούμε στην φόρμα μας δημιουργώντας σειρές εναλλάξ με κρέμα πατισερί.
Η πρώτη και τελευταία στρώση να είναι με cream crackers.
Αφού τελειώσουμε τις στρώσεις σκεπάζουμε με την μεμβράνη που προεξέχει και τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη την νύχτα.
Ετοιμάζουμε την σαντιγί χτυπώντας την φυτική κρέμα με την άχνη, βάζουμε το καραμελωμένο σε ένα κορνέ και σπάμε τα Crackers.
Aναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα και το διακοσμούμε με την σαντιγί, το καραμελωμένο και τα θρυμματισμένα crackers.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις