ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΥΡΕ ΑΡΑΚΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΥΡΕ ΑΡΑΚΑ |
Την συνταγή δημοσίευσε η
Betty Kaltsa
στην Ομάδα Χρυσός σκούφοςΥΛΙΚΑ
1κλ καλαμάρια
500 γρ μανιτάρια
1κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξερό
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα πράσινα
1 ματσάκι άνηθο
3κσ ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
1/2 κλ αρακά
3 κσ ελαιόλαδο
Χυμό από 1/2 λεμόνι.
1κλ καλαμάρια
500 γρ μανιτάρια
1κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξερό
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα πράσινα
1 ματσάκι άνηθο
3κσ ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
1/2 κλ αρακά
3 κσ ελαιόλαδο
Χυμό από 1/2 λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια πολύ καλά.Κόβουμε τα κεφάλια αφαιρούμε το δέρμα και τα μάτια.
Σ' ένα τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι να σοταριστεί. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι μαζί με τα πράσινα κρεμμυδάκια και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο. αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει η γέμιση.Παίρνουμε ένα ένα καλαμάρι το ανοίγουμε και με ένα μικρό κουτάλι το γεμίζουμε.
Κλείνουμε τα καλαμάρια μας με οδοντογλυφίδα . Σ'ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και παιρνάμε τα καλαμάρια μας για 2 λεπτά να σοταριστούν .Κατόπιν τα τοποθετούμε στο πυρέξ μαζί με τα πλοκάμια τους.
Τρυπάμε τα καλαμάρια μας με οδοντογλυφίδα προσθέτουμε λίγο νερό και τα βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
ΠΟΥΡΕ ΑΡΑΚΑ.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει ο βρασμός αλατίζουμε και Ρίχνουμε τον αρακά μέχρι να μαλακώσει.
Μόλις είναι έτοιμος παιρνάμε τον αρακά με 3κσ λάδι και το χυμό λεμόνι από το μούλτι.Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια λεία υφή.
Σερβίρονται και τα δύο ζεστά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια πολύ καλά.Κόβουμε τα κεφάλια αφαιρούμε το δέρμα και τα μάτια.
Σ' ένα τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι να σοταριστεί. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι μαζί με τα πράσινα κρεμμυδάκια και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο. αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει η γέμιση.Παίρνουμε ένα ένα καλαμάρι το ανοίγουμε και με ένα μικρό κουτάλι το γεμίζουμε.
Κλείνουμε τα καλαμάρια μας με οδοντογλυφίδα . Σ'ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και παιρνάμε τα καλαμάρια μας για 2 λεπτά να σοταριστούν .Κατόπιν τα τοποθετούμε στο πυρέξ μαζί με τα πλοκάμια τους.
Τρυπάμε τα καλαμάρια μας με οδοντογλυφίδα προσθέτουμε λίγο νερό και τα βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
ΠΟΥΡΕ ΑΡΑΚΑ.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει ο βρασμός αλατίζουμε και Ρίχνουμε τον αρακά μέχρι να μαλακώσει.
Μόλις είναι έτοιμος παιρνάμε τον αρακά με 3κσ λάδι και το χυμό λεμόνι από το μούλτι.Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια λεία υφή.
Σερβίρονται και τα δύο ζεστά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου