Αφρός αυτό το πασχαλινό κέικ λεμονιού
Αφρός αυτό το πασχαλινό κέικ λεμονιού |
Τη συνταγή δημοσίευσε η
Helena's Greek cooking
στην ομάδα Χρυσός σκούφοςΥλικά:
2 αυγά Μια πρέζα αλάτι
200 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη Στεβιας η κανονική η καρύδας
100 ml ηλιέλαιο
150 ml γάλα light
2 βανίλιες
Χυμό και ξυσμα από 2 λεμόνια μεγάλα
300 γρ. Αλεύρι φαρινα η για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ μπέικιν παουτερ
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
Μια χούφτα σταφίδες
Γλασο:
150 γρ. Άχνη ζάχαρη
3- 3 1/2 κ.σ χυμό λεμονιού
Ανακατεύουμε ζωηρά να γίνει το γλασο
Πώς θα το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ αυγά, ζάχαρη, βανίλιες για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Χτυπάμε καλά προσθέτουμε στο αλεύρι τις σταφίδες το μπέικιν και τη σόδα και κουταλιά κουταλιά το προσθέτουμε στο μείγμα. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν αφράτη κρέμα. Έχουμε λαδώσει και αλευρωσει μια μεσαία φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 45'-50' περίπου λεπτά στους 180' C βαθμούς αέρα.
Κάνουμε τη δοκιμή με ξυλάκι. Αν βγει καθαρό το βγάζετε από το φούρνο να κρυώσει. Αφού κρυώσει με κουτάλι
ρίχνουμε το γλασο.
Καταπληκτικό και αφράτο φιλές και φίλοι μου δοκιμάστε το...
Μυστικά:
Αν θέλετε βάζετε στο μείγμα 2 κ.σ παπαρουνοσπορο και το ψήνετε σε μακρόστενη φόρμα.
Χτυπάμε στο μίξερ αυγά, ζάχαρη, βανίλιες για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Χτυπάμε καλά προσθέτουμε στο αλεύρι τις σταφίδες το μπέικιν και τη σόδα και κουταλιά κουταλιά το προσθέτουμε στο μείγμα. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν αφράτη κρέμα. Έχουμε λαδώσει και αλευρωσει μια μεσαία φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 45'-50' περίπου λεπτά στους 180' C βαθμούς αέρα.
Κάνουμε τη δοκιμή με ξυλάκι. Αν βγει καθαρό το βγάζετε από το φούρνο να κρυώσει. Αφού κρυώσει με κουτάλι
ρίχνουμε το γλασο.
Καταπληκτικό και αφράτο φιλές και φίλοι μου δοκιμάστε το...
Μυστικά:
Αν θέλετε βάζετε στο μείγμα 2 κ.σ παπαρουνοσπορο και το ψήνετε σε μακρόστενη φόρμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου