Ταλιατέλες με Μελάνι Σουπιάς, Γαρίδες & Ανθοί από Μπρόκολο!

Ταλιατέλες
Ταλιατέλες με Μελάνι Σουπιάς, Γαρίδες & Ανθοί από Μπρόκολο!

‘Ενα πιάτο που εντυπωσιάζει με το χρώμα του, μπορεί να σας ξενίζει, αλλά στο τέλος το μόνο σίγουρο πως θα δοκιμάσετε ένα θαυμάσιο νηστίσιμο ζυμαρικό.

Τη συνταγή δημοσίευσε ο Κώστας Μπούκης ιδιοκτήτης των ζυμαρικών 

 


Υλικά:
400 γρ. Ταλιατέλες PASTABOUKIS με Μελάνι Σουπιάς
300 γρ. Γαρίδες αποφλοιωμένες
5 κ.σ. Ελαιόλαδο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 καρότα
1 φλ. μικροί ανθοί από φρέσκο μπρόκολο
1/2 Ποτήρι κρασιού Ούζο
Αλάτι
1/2 Κουταλάκι Γλυκού Ζάχαρη
Φρέσκο Μαϊντανό

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τις Ταλιατέλες PASTABOUKIS (με 100% Σιμιγδάλι σκληρού σιταριού & καθόλου αλεύρι, φυσικό μελάνι σουπιάς, & Θαλασσινό νερό) για 4 λεπτά. Μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος βρασμού τις αφαιρούμε & κρατάμε το νερό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και τους μικρούς ανθούς από το μπρόκολο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
Μόλις μαλακώσουν (2-3 λεπτά), ρίχνουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
Κατόπιν προσθέτουμε και τις Γαρίδες στο τηγάνι, λίγη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν βράση, σβήνουμε με το Ούζο.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, σβήνουμε την φωτιά ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο Μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις