Πανέυκολη Παριανή Κολοκυθόπιτα

 

Κολοκυθόπιτα
Πανέυκολη Παριανή Κολοκυθόπιτα

Η πιο εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, με απίθανη γεύση και μυρωδάτα φρέσκα υλικά. Στην Πάρο το καλοκαίρι αλλά και σε πολλά ακόμα νησιά, αυτή η πανεύκολη κολοκυθόπιτα έχει την τιμητική της

Υλικά

1.200 γραμ. κολοκυθάκια τρυφερά

5 αυγά χτυπημένα

300 γραμ. φέτα σε τρίμματα

300 γραμ. φρέσκο ανθότυρο

160 γραμ. (1 φακελάκι) φρυγανιά

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

ψιλοκομμένα

1/4 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Οδηγίες

Για την εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, λαδώνουµε ελαφρά ένα µικρό ταψί 24χ30 εκ. και το πασπαλίζουµε µε τη µισή φρυγανιά.


Αφού πλύνουµε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούµε το κοτσάνι και τα τρίβουµε σε χοντρό τρίφτη.



Τα αφήνουµε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουµε λίγο και τα αφήνουµε να υδρώσουν για 15΄.


Τα στύβουµε µε τα χέρια και τα βάζουµε σε µπολ.

Προσθέτουµε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο και το δυόσµο, 2 κ.σ από το συνολικό ελαιόλαδο καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια.

Τρίβουµε µπόλικο πιπέρι και αλατίζουµε, αφού πρώτα δοκιµάσουµε το µείγµα.

Απλώνουµε το µείγµα σε ταψί 24χ30 εκ.

Το ραντίζουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουµε την εύκολο κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄-45΄, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 160 οC για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η κολοκυθόπιτα.

Σερβίρεται κρύα η σε θερμοκρασία δωματίου


Πηγή https://www.argiro.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις