Μοναστηριακή ρεβιθάδα στο φούρνο με σέλινο

Ρεβιθάδα
Μοναστηριακή ρεβιθάδα στο φούρνο με σέλινο

«Οι παλιοί γέροντες έλεγαν πως ο καλός μάγειρας φαίνεται από τα ρεβίθια.», λέει ο αγιορείτης Μοναχός Νικήτας, ο οποίος αποκαλύπτει ότι το μυστικό για την πιο επιτυχημένη ρεβιθάδα, είναι τα όσπρια να σιγουβράσουν.

Υλικά
1 κιλό ρεβίθια, 
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή λιωμένα, 
1 κουταλιά ρίγανη, 
2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες, 
Αλάτι  
κόκκους μαύρο πιπέρι, 
1 ματσάκι ψιλοκομμένο σέλινο, 
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού.

Επί το έργον
Έχουμε αφήσει τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό, για να μουλιάσουν, ακριβώς όπως κάνουμε και με άλλα όσπρια, όπως οι γίγαντες. Το πρωί τα ξεπλένουμε καλά, τα βράζουμε για λίγη ώρα και μετά τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος (καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ένα ευρύχωρο πήλινο σκεύος ή μία γάστρα φούρνου) μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (τα οποία αν θέλετε μπορείτε να έχετε τσιγαρίσει) προσθέτοντας και μία κούπα από το νερό που τα βράσαμε. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Προσθέτουμε το λεμόνι και σερβίρουμε.


Πηγή https://www.dogma.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις