ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

 ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

 ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ ΠΙΑΤΑ

Την συνταγή δημοσίευσε η Betty Bettoula στην ομάδα Χρυσός Σκούφος

ΥΛΙΚΑ
500γρ φρέσκα μύδια.
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 ρίζα φινόκιο
1ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρή πιπερίτσα τσίλι ( προαιρετικά)
1ποτήρι κρασιού ρύζι για Ριζότο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
5 κσ ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και Ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να σωταριστούν.
Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και το φινόκιο ψιλοκομμένο. Στο τέλος βάζουμε τα μύδια να σωταριστούν και αυτά.
Ανακατεύουμε και προσέχουμε ν ανοίξουν όλα τα μύδια μας. Σε περίπτωση που δεν ανοίξουν τα αφαιρούμε από το φαγητό μας.
Ρίχνουμε το ρύζι μας και ανακατεύουμε .Τα μύδια έχουν ήδη βγάλει τον δικό τους ζωμό. Αφήνουμε να βράσει το ρύζι μέσα σ αυτό, σε σιγανή φωτιά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε πολύ λίγο ζεστό νερό. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Μόλις είναι έτοιμο και έχει βράσει το ρύζι το αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγα λεπτά για να μελώσει.
Το σερβίρουμε με φιλαράκια φινόκιο. Απολαύστετο ζεστό.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις