Κοτόπουλο κεμπάπ με γυαούρτι
Κοτόπουλο κεμπάπ με γυαούρτι |
ΥΛΙΚΑ
400 γραμμάρια στήθους κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 πατάτες
3 μεγάλες πράσινες πιπεριές
Μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ
Αλάτι, πιπέρι, τσίλι, κύμινο, θυμάρι
Ηλιέλαιο
Για τα παρόντα:
1 ποτήρι γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο
Για τη σάλτσα τομάτας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
1 ποτήρι νερό τσάι
Οδηγίες
Κόβουμε το κοτόπουλο λίγο μεγαλύτερο από τους κύβους. Πάρτε το στο τηγάνι με το βούτυρο. Προσθέστε κάρυ, αλάτι, μαύρο πιπέρι, τσίλι, κύμινο και θυμάρι. Σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να γίνει χρώμα.
Στο ηλιέλαιο, τηγανίστε τις πατάτες, οι οποίες είναι σε μεγάλους κύβους, και στη συνέχεια οι πιπεριές κόβονται σε διάφορα κομμάτια. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε.
Χτυπάμε το γιαούρτι και το θρυμματισμένο σκόρδο σε ένα μπολ.
Για τη σάλτσα ντομάτας, λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε την πάστα τομάτας καλά. Προσθέστε νερό και βράστε.
Ρίχνουμε γιαούρτι, μετά σάλτσα ντομάτας πάνω από το κοτόπουλο κεμπάπ και σερβίρουμε ζεστό
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου