Κέικ σφουγγαράκι πιάτων

Κέικ σφουγγαράκι  πιάτων
Κέικ σφουγγαράκι  πιάτων

Τη συνταγή Δημοσίευσε η  Μαρία Δόση στην Ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά:
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ ζάχαρη
4 αβγά
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
225 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ μαρμελάδα βερίκοκο

Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα αβγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Παίρνουμε το 1/3 του μίγματος και το βάζουμε σε ένα μπολ, βάζουμε πράσινο τζελ χρώμα ζαχ/κής, ενώ στο υπόλοιπο βάζουμε κίτρινο τζελ χρώμα ζαχ/κής. Απλώνουμε το πράσινο μίγμα σε ταψί με βουτυρωμένη λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 12 λεπτά. Το αφαιρούμε από το ταψί και απλώνουμε το κίτρινο μίγμα στο ίδιο ταψί με λαδόκολλα πάλι και το ψήνουμε στους 160 C για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα 2 κέικ. Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω από το κίτρινο κέικ και από πάνω τοποθετούμε το πράσινο. Κόβουμε τις άκρες να είναι ομοιόμορφο και μετά κόβουμε σε 6 ισομεγέθη κομμάτια. Τα κεικάκια σφουγγαράκια πιάτων είναι έτοιμα!!! Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις