Μους με αβοκάντο και μπανάνα

Μους
Μους με αβοκάντο και μπανάνα

Η συνταγή είναι της  Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά
2 ώριμα αβοκάντο
1 ώριμη μπανάνα
100 ml φυτική κρέμα γάλακτος
300 γρ. Κουβερτούρα
2-3 κ.σ μέλι
2 κ.σ κοφτές κακάο σκόνη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας η 1 βανίλια φακελάκι
φράουλες, μυρτηλα, ακτινίδια για το σερβίρισμα
Σος κεράσι (προαιρετικά )
Μέλι

Πως θα την κάνετε:
Καθαρίζουν το αβοκάντο. Κρατάμε 2-3 βαρκούλες αβοκάντο.
Βάζουμε σε Μπεν Μαρί να λιώσει η κουβερτούρα.
Στο πλέντερ προσθέτουμε το αβοκάντο, το κακάο, την κρέμα γάλακτος, το μέλι το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το αβοκάντο. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα (κρατάμε 3 -4 κ.σ κουβερτούρα λιωμένη σε ένα μπολ) και χτυπάμε ξανά στο πλέντερ να ομογενοποιηθουν τα υλικά ώστε να έχουμε μια ωραία σοκολατένια μους. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Παίρνουνε ένα πινέλο και αλείφουμε το εσωτερικό τις βαρκούλας αβοκάντο με την λιωμένη κουβερτούρα και βάζουμε στο ψυγείο. Μετά από 5-6 λεπτά αλείφουμε ξανά τις βαρκούλες με λιωμένη κουβερτούρα. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο.
Μετά από 20' λεπτά αφαιρούμε από τις βαρκούλες με προσοχή τη φλούδα του αβοκάντο και θα έχουμε μια σοκολατένια βαρκούλα.
Για το σερβίρισμα ρίχνουμε μία ποσότητα από την κρύα μους σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, την σοκολατένια βαρκούλα την γέμιζουμε με φρούτα και ρίχνουμε λίγη σος κεράσι (προαιρετικά) η λίγο μέλι, λίγη άχνη και φρούτα μέσα στο πιάτο μας. Βάζουμε τη γέμιση και σε ποτήρια.
Υγιεινό θα σας γεμίσει με ενέργεια φίλες και φίλοι μου...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις