Τα τέλεια αραντσίνι (arancini)
Τα τέλεια αραντσίνι (arancini) |
Το ρύζι
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι ασφαλώς να βράσεις το ρύζι (ιδανικά αρμπόριο) και να το αφήσεις να κρυώσει, αφού πρώτα έχει σουρωθεί καλά ώστε να μην υπάρχει καθόλου νερό. Αυτό είναι ένα θεμελιώδες βήμα. Η ποσότητά του πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτή που χρησιμοποιείς για να φτιάξεις ριζότο.
Το μείγμα
Αφού τσιγαρίσεις σκόρδο και κρεμμύδι σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτεις το ρύζι και μία δόση ζωμού της αρεσκείας σου. Συνεχίζεις να σοτάρεις, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός από το ρύζι - μία διαδικασία που επαναλαμβάνεις σταδιακά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει αρκετά και σχεδόν να χυλώσει, σε σημείο που να μην μπορεί να απορροφήσει άλλο ζωμό. Τότε μπορείς να προσθέσεις και τα υπόλοιπα υλικά (συνήθως αλλαντικά ή ψιλοκομμένο κρέας, μυρωδικά, τυριά και αλατοπίπερο), ανακατεύοντας διαρκώς. Η όλη διαδικασία θα πρέπει να διαρκέσει το πολύ μισή ώρα, μέχρι το μείγμα να δέσει και να σφίξει. Οι Σισιλιάνοι υποστηρίζουν πως με το να το σκεπάσεις για λίγα λεπτά θα έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Το πλάσιμο
Το πραγματικό μυστικό για τα τέλεια arancini είναι ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου για να σχηματίσεις τα μπαλάκια. Κατά το στάδιο αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποια σάλτσα της αρεσκείας σου για επιπλέον γεύση ή έξτρα υλικό (πχ ραγού) για γέμιση. Το απόλυτο τρικ είναι να σχηματίσεις κύκλους, τοποθετώντας στο κέντρο τη γέμιση και έπειτα σχηματίζοντας τα μπαλάκια.
Το τηγάνισμα
Εφόσον ολοκληρωθεί η φάση του πλασίματος, οφείλεις να τσεκάρεις ότι οι σφαίρες σου είναι συμπαγείς και δεν υπάρχει σε αυτές καμία "διαρροή", πριν τις "περάσεις" από αυγό, αλεύρι και τριμμένη φρυγανιά. Μετά, ακολουθεί το στάδιο του τηγανίσματος: Γεμίζεις μία κατσαρόλα με άφθονο λάδι και φέρνεις σε βράση. Μόλις αρχίζεις να "τσιτσιρίζει" ρίχνεις μία έξτρα κουταλιά αλευριού μέσα στο λάδι και έπειτα τα arancini, περίπου για 3'. Τα στεγνώνεις καλά με χαρτί κουζίνας και τα σερβίρεις.
Πηγή https://esquire.com.gr/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου