Τιραμισού χωρίς μασκαρπόνε, με ελληνικό γιαούρτι
Τιραμισού χωρίς μασκαρπόνε, με ελληνικό γιαούρτι |
200 γραμμάρια σαβαγιάρ
300 γρ. καφέ, εσπρέσο ρόφημα
50 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
400 g ελληνικό γιαούρτι 2% λιπαρά
250 ml κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
50 g Σοκολάτα
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε 225 γρ. ζεστό καφέ, προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Κτυπάμε τη κρέμα γάλακτος, η οποία πρέπει να είναι πολύ κρύα (από το ψυγείο), μέχρι να σκληρύνει με τη ζάχαρη άχνη. Ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και βανίλιας, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή κρέμα.
Παίρνουμε ένα σαβαγιάρ, το βουτάμε στιγμιαία στο μπολ με τον καφέ και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι 25×32 εκ.
Επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της βάσης.
Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα.
Παίρνουμε πάλι ένα σαβαγιάρ, το βουτάμε στιγμιαία στον καφέ και στρώνουμε από πάνω κάθετα στα προηγούμενα.
Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες να δέσει το γλυκό μας.
Αφαιρούμε από το ψυγείο και με ένα πιρούνι δίνουμε σχήμα στο γλυκό μας.
Πασπαλίζουμε με ξύσμα κουβερτούρας και κόβουμε σε κομμάτια.
Σημείωση: Πρέπει να προσέξουμε ο κάδος του μίξερ να είναι πολύ παγωμένος για να πήξει πιο εύκολα η κρέμα γάλακτος και να μην την παραχτυπήσουμε γιατί αλλιώς θα μας κόψει!
Καλή Επιτυχία
ΠΗΓΗ: https://blog.giallozafferano.it/
Σε ένα μπολ βάζουμε 225 γρ. ζεστό καφέ, προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Κτυπάμε τη κρέμα γάλακτος, η οποία πρέπει να είναι πολύ κρύα (από το ψυγείο), μέχρι να σκληρύνει με τη ζάχαρη άχνη. Ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και βανίλιας, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή κρέμα.
Παίρνουμε ένα σαβαγιάρ, το βουτάμε στιγμιαία στο μπολ με τον καφέ και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι 25×32 εκ.
Επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της βάσης.
Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα.
Παίρνουμε πάλι ένα σαβαγιάρ, το βουτάμε στιγμιαία στον καφέ και στρώνουμε από πάνω κάθετα στα προηγούμενα.
Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες να δέσει το γλυκό μας.
Αφαιρούμε από το ψυγείο και με ένα πιρούνι δίνουμε σχήμα στο γλυκό μας.
Πασπαλίζουμε με ξύσμα κουβερτούρας και κόβουμε σε κομμάτια.
Σημείωση: Πρέπει να προσέξουμε ο κάδος του μίξερ να είναι πολύ παγωμένος για να πήξει πιο εύκολα η κρέμα γάλακτος και να μην την παραχτυπήσουμε γιατί αλλιώς θα μας κόψει!
Καλή Επιτυχία
ΠΗΓΗ: https://blog.giallozafferano.it/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου