Σπέσιαλ πίτσα τούμπανο
Σπέσιαλ πίτσα τούμπανο |
Τη συνταγή δημοσίευσε ο
Γιάννης Αραμπατζής στην ομάδα Χρυσός σκούφος
Σπέσιαλ πίτσα τούμπανο από υλικά και με ζύμη ψιλή και τραγανή Υλικά
500 γρ αλευρι για όλες τις χρήσεις
1φακελλακι μαγια ξερη
1 κουτ γλυκου αλατι
1 κου γλυκου ζαχαρη(προαιρετικα)
2-3κουτ σουπας ελαιόλαδο
Τοματοπολτο
Λίγο ρίγανη ή θυμάρι
Τυρί τριμμενο
Μπέικον σε κομμάτια
Σαλάμι αέρος
1 λουκάνικο χωριάτικο η πεπερονι
1 πιπεριά σε ροδελες
1 κονσέρβα μανιταρια
500 γρ αλευρι για όλες τις χρήσεις
1φακελλακι μαγια ξερη
1 κουτ γλυκου αλατι
1 κου γλυκου ζαχαρη(προαιρετικα)
2-3κουτ σουπας ελαιόλαδο
Τοματοπολτο
Λίγο ρίγανη ή θυμάρι
Τυρί τριμμενο
Μπέικον σε κομμάτια
Σαλάμι αέρος
1 λουκάνικο χωριάτικο η πεπερονι
1 πιπεριά σε ροδελες
1 κονσέρβα μανιταρια
Εκτέλεση
Διαλύουμε σε ενα φλυτζανι του τσαγιού νερο χλιαρο τη μαγια και τη ριχνουμε σιγα σιγα στο μπολ με το αλευρι για να μεινει η ζυμη αφρατη. Προσθετουμε το αλατι τη ζαχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα υλικά καλά με το χέρι μας και προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να μη κολλάει η ζύμη στα δάχτυλα μας όταν τελειώσουμε το ζύμωμα.
Βαζουμε το μπολ με τη ζυμη στο φουρνο στους 50 βαθμους αντιστασεις για 45-50 λεπτα περιπου για να φουσκωσει η ζυμη και να γινει διπλασια.
Μολις ειναι ετοιμη, αλειφουμε λιγο ελαιολαδο με το πινέλο και απλωνουμε τη ζυμη καλα κάνοντας και τις γωνιες.
Απλωνουμε τη σαλτσα και προσθέτουμε τη γαλοπούλα, το τυρί τριμμένο, το λουκάνικο σε ροδέλες, το μπέικον το σαλάμι αέρος τις πιπεριές και τα μανιταρια
Ψηνουμε στους 200 βαθμους αέρα για 45 λεπτα περιπου
Διαλύουμε σε ενα φλυτζανι του τσαγιού νερο χλιαρο τη μαγια και τη ριχνουμε σιγα σιγα στο μπολ με το αλευρι για να μεινει η ζυμη αφρατη. Προσθετουμε το αλατι τη ζαχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα υλικά καλά με το χέρι μας και προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να μη κολλάει η ζύμη στα δάχτυλα μας όταν τελειώσουμε το ζύμωμα.
Βαζουμε το μπολ με τη ζυμη στο φουρνο στους 50 βαθμους αντιστασεις για 45-50 λεπτα περιπου για να φουσκωσει η ζυμη και να γινει διπλασια.
Μολις ειναι ετοιμη, αλειφουμε λιγο ελαιολαδο με το πινέλο και απλωνουμε τη ζυμη καλα κάνοντας και τις γωνιες.
Απλωνουμε τη σαλτσα και προσθέτουμε τη γαλοπούλα, το τυρί τριμμένο, το λουκάνικο σε ροδέλες, το μπέικον το σαλάμι αέρος τις πιπεριές και τα μανιταρια
Ψηνουμε στους 200 βαθμους αέρα για 45 λεπτα περιπου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου